O školi

Škola pevanja “Beogradski Glas” osnovana je septembra 2009. godine, od strane Aleksandre Kovač I Romana Goršeka. Aleksandra je uspešna kompozitorka primenjene i filmske muzike, magistar nauke Edinburg univerziteta iz oblasti komponovanja za film i nove medije i diplomirana teoreticarka umetnosti. Takodje je i prva srpska MTV dobitnica, sudija X Factor Adria 2015 i kantautorka sa više od 20 godina iskustva u muzičkom biznisu koja posvecuje puno vremena pedagoskom radu i oblikovanju novih talenata na regionalnoj muzickoj sceni. Roman Gorsek je poznati muzički producent, aranžer, kompozitor i muzičar, nagradjivani autor muzike za mnoge pozorišne predstave i filmove. Poslednjih deset godina je najbliži Aleksandrin saradnik i poslovni savetnik.

Oformljena tako da odgovara svim uzrastima i nivoima, škola “Beogradski Glas” omogućava podučavanje pevanja od strane vrhunskih interpretatora i pedagoga. Osnovni princip Aleksandrinog rada se zasniva na korišćenju najboljeg iz klasične tehnike ( vežbe disanja, pravilna postavka tela, dikcija, postavka glasa… ) u kombinaciji sa radom na fleksibilnosti glasa, rasponu, fraziranju, izvođačkoj tehnici i najbitnije, izrazavanju emocije. Učenici će imati priliku da steknu nova saznanja kako iz teorijske nastave, tako i praktičnog pevanja, rada u studiju, i javnih nastupa.

Aleksandra o školi kaže: “Postoje dve vrste pevača. Jedna vrsta su oni pevači koji tehnički mogu mnogo toga da otpevaju, ali nemaju karakter i dušu. Druga vrsta su veliki pevači. Oni kojima je muzika najvažnija stvar u životu, oni koji su svoji, drugačiji, unikatni, iskreni, oni koji znaju kako da vam se zauvek uvuku pod kožu. Ja ću vas naučiti kako da pored pravilne upotrebe glasa i tehnike pevanja, izgradite svoj stil, budete inovativni. I kako da svojom interpretacijom nekog dodirnete i pokrenete. To je glavni cilj ove škole.“

Pogledaj video materijale

Poslusaj radio reklamu