O nama

Aleksandra Kovač

Aleksandra  Kovač je pevačica, kompozitor, aranžer, producent I muzički pedagog.

Počela je da komponuje, svira klavijature, I izvodi svoju muziku od petnaeste  godine. U to vreme, ona I njena mlađa sestra Kristina, osnivaju duo pod nazivom K2 I potpisuju svoj prvi ugovor sa menadžment kompanijom iz Londona  – Mismanagement. Odlaze u London I sviraju svoju prvu turneju kao predgrupa Labi Sifre-u. Nastupaju u mnogobrojnim poznatim I kultnim klubovima u Londonu – “Mean Fiddler”, “The Orange”, “Tea Rooms De Artistes”, a kao predgrupa i prateći vokali, poznatom članu grupe “Hot Chocolate”, Errol Brown-u, sviraju turneje po Engleskoj i Škotskoj tokom 1993. godine.

U sledećih pet godina, Aleksandra I Kristina  rade sa mnogim velikim imenima svetske muzičke industrije, kao što su – Derek Bramble

(kompozitor I producent, USA, radio za Whitney Houston,  Nonu Gaye), kompozitorski duo Rod Argent – Peter Van Hook, Great Britain (kompozitori I producenti za Genesis , Tanitu Tikaram).

Kada je K2 ugovor sa Mismanagement kompanijom istekao 1995., devojke dolaze u Beograd I ispunjene pozitivnom energijom I kreativnošću, komponuju, aranžiraju, produciraju I izvode svoj prvi album  “K2” koji se prodaje u tiražu od 70 000 I dolazi na mesto broj 1 svih domaćih top lista. Uspešno promovišu ovaj album širom zemlje I krajem 1996. izdaju svoj drugi album pod nazivom “Malo Soula”. U tom trenutku, u Jugoslaviji, ova dva albuma, kao I spotovi za singlove, predstavljaju nešto potpuno novo, orginalno I sveže I Aleksandra dobija naziv “prve prave soul I funk pevačice na YU prostorima.”

Godinu dana kasnije, Aleksandra i Kristina, na poziv svetske kompanije EMI, odlaze u Madrid, Španiju, gde za istu kuću potpisuju ugovor za ploču za špansko tržište. Posle uspešne promocije albuma, I mini turneje, 1998. godine, K2 se vraćaju u Beograd I grupa prekida rad.

Aleksandra odlučuje da nastavi sa svojom karijerom, ali ovoga puta ne samo kao izvođač I kompozitor, već I kao aranžer I producent.

Krajem 1999.upoznaje talentovanog I perspektivnog producenta I muzičara Romana Goršeka (člana rock sastava “Plejboj”) I sa njim osniva producentski tim pod imenom “RAprodukcija”, koji uspešno stvara sledećih  godina.

U to vreme Aleksandra dobija poziv da radi sa mnogobrojnim izvođačima hrvatske I bosanske muzičke scene. Neki od njih su i Nina Badrić , Ivana Kindl , Jacques Houdek , Deen,  Severina , Goran Karan, Boris Novković, Vesna Pisarović, Sandi Cenov, Deen i drugi.

Godine 2001. Roman I Aleksandra počinju rad na maxi singlu “You & Me“ koji sami produciraju  I izdaju. Nakon par godina pauze, koje koristi za rad sa drugim pevačima, kao i komponovanje primenjene muzike, 2006.godine, Aleksandri izlazi prvi solo album, pod nazivom “Med i Mleko”.

Ovaj album je proglašen najprodavanijim albumom 2006. i 2007. godine, i Aleksandra ulazi u istoriju svoje zemlje, kao prva osoba sa teritorije Srbije, koja dobija regionalnu MTV nagradu, na dodeli EMA’s u Kopenhagenu 2006.godine. Nakon velikog uspeha albuma, Aleksandra kreće na veliku turneju po Srbiji, sa svojim 12-članim bendom i dokazuje da je bina, mesto na kojem u potpunosti vlada.

Aleksandra je tokom godina postala uzor mladim ljudima Srbije, jer njena neiscrpna pozitivna energija, rad, trud i kvalitet, dokazuju da, ako verujete u svoje snove, oni mogu da se ostvare.

Aleksandra je veliki zaštitnik životinja, pa je tako vodila i azil na Veterinarskom fakultetu pune tri godine, i za to vreme udomila više od 50 životinja.

Vegetarijanac je, bavi se jogom, živi i hrani se zdravo, i propagira zdrav način života i razmišljanja.

Britanski Savet u Srbiji, poziva Romana i Aleksandru 2007.godine, da održe workshop za mlade ljude koje interesuje muzički biznis u Srbiji, i da kasnije napišu esej o toj kompleksnoj temi.  Ova predavanja su objavljena u knjizi Nova Evropska  Generacija u izdanju izdavacke kuce Klio.

Sa svojim novim albumom “U mojoj sobi” ( 2009. ), koji su Roman i Aleksandra komponovali, aranžirali, producirali i izdali za svoju izdavačku kuću “RAprodukcija”, Aleksandra potvrđuje svoj status neprikosnovene kantautorke na prostorima ex-YU.

U 2009.godini otvara i prestižnu školu pevanja “Beogradski Glas”, i time daje šansu deci i odraslima da uče o pevanju i muzici od vrhunskih pedagoga i solista. Nakon samo godinu dana rada, RAprodukcija izdaje album najboljih učenika škole, pod nazivom “Beogradski Glas 10″.

Roman i Aleksandra pišu za pozorište, TV i reklame.

Neke od hit predstava za koje su radili muziku i bili nagrađivani su: “Bura” ( nagrada Joakim Vujić 2005. godine ), “Kapetan Džon Piplfoks”, “Goli kralj”, “Aždaja i carev sin”, “Bajka o dva carstva”, “Miris kiše na Balkanu”.

Takodje su komponovali i music score za hit TV seriju “Lisice” , kao I mnoge reklame ( Telekom , Grete, Banini), TV emisije I kampanju “ Igraj za život “ i “VIP Mobile”.

Marija Kaplarević

Marija Kaplarević rođena je u Beogradu 1981. godine. Ljubav prema muzici i pevanju odvela ju je u muzičku školu, gde je sa 7 godina počela da svira klavir.  2004. godine završila je Fakutet muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za opštu muzičku pedagogiju, gde je trenutno na poslediplomskim studijama. Sa 17 godina počela je da uči solo pevanje. Njena muzička delatnost odvija se u dva različita, ali komplementarna pravca: kao profesor solfeđa radila je u više beogradskih muzičkih škola, kao i na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Istovremeno, kao solista i horski pevač nastupala je u našoj zemlji, ali i u Italiji, Španiji, Portugaliji, Rusiji, Holandiji, Hrvatskoj, Bosni i Makedoniji sa beogradskim horovima Braća Baruh i Cantantes. Afinitet ka žanrovima popularne muzike i horskom pevanju odveo ju je u Beogradski glas, školu pevanja Aleksandre Kovač, sa kojom sarađuje od početka rada škole, septembra 2009. godine.

Sabina Hadžibulić

Prve privatne časove klavira počela da pohadja u svojoj šestoj godini, a zatim nastavila kroz nižu i srednju muzičku školu. Solo pevanje je učila u klasi profesorke Vesne Opsenice u muzičkoj školi Slavenski u Beogradu. Diplomu solo pevačice stekla je u klasi profesorke Irine Arsikin na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta u Beogradu. Nakon toga je uspešno upisala postdiplomske studije vokalne tehnike na Northern Royal College of Music u Mančesteru, Velika Britanija. Uporedo sa studijama muzike diplomirala je i sociologiju, te trenutno privodi kraju doktorske studije u istoj oblasti i radi kao asistent u nastavi na Visokoj školi. Kao profesorka i nastavnica solo pevanja svoju klasu vodila je u srednjoj i nižoj muzičkoj školi, a kao vokalna izvodjačica nastupala u svim većim gradovima Srbije. Njeno izvodjačko iskustvo obogaćeno je i scenskim nastupima u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Francuskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Finskoj. Usavršavala se na master klasovima Elizabeth Vidal (Francuska), Andre Cognet (Francuska), Snežane Stamenković (Nemačka), vokalnoj radionici Ane Sofrenović (Srbija), ali i bila deo eksperimentalne radionice čuvenog Feral hora Phila Miltona (Velika Britanija). Zapaženu medjunarodnu vokalnu karijeru Sabina uspešno ostvaruje i gradi u Finskoj. Kao vokalna solistkinja Big Bend orkestra Aninkaisten Savel (a povremeno i pijanistkinja istog) od zaborava čuva i širi originalne notne zapise jazza, swinga, foxtrota, tanga, valcera. Uz svog kolegu i klavirskog saradnika prof. Mikko Lagerspetza redovno nastupa izvodeći klasičnu muziku na švedskom i finskom jeziku, ali ništa manje i muziku eminentnih srpskih i ostalih autora evergreena, šlagera i jazza. U maju 2012. godine na dalekom severu započeće promociju i koncertna izvodjenja programa prvog snimljenog CD – a sa orkestorom Aninkaisten Savel, nakon čega će uslediti aranžmanski raznovrsni nastupi širom zemlje. Uporedo sa muzičkom, Sabina Hadžibulić neguje i gradi naučnu karijeru. Tim povodom pohadjala je International Summer School SEGGAU 2010 u Gracu (Austrija), a jedan je od organizatora medjunarodnog simpozijuma Social Work & Spirituality koji se tradicionalno održava pri Inter University Center (IUC) u Dubrovniku (Hrvatska). Kao stipendista grupe najistaknutijih evropskih univerziteta (COIMBRA Group) tokom 2011. provela je tri meseca naučno – istraživačkog rada na najstarijem Åbo Academi Univerzitetu u Finskoj (Turku). Kada ne peva i ne predaje, Sabina neumorno čita (čita, čita, čita), bogato sanja, istražuje svet oko i u sebi, gosti mačke i ptice, raduje se prvoj jutarnjoj kafi i svakoj novoj vožnji kola, obožava more i zrikavce, i – naravno – muziku isljučivo deli na dobru i lošu.

Pogledaj video materijale

Poslusaj radio reklamu

Poslusaj radio reklamu

Poslusaj radio reklamu